ICARUS ROSÉ   EshopICARUS-ROSE-mpoukali

Ένας ιδιαίτερος ροζέ ξηρός οίνος, με λαμπερό χρώμα, λεπτά φρουτώδη αρώματα και πλούσια ισορροπημένη γεύση. Παράγεται από την ποικιλία Φωκιανό και η καλλιέργειά του γίνεται σε πεζούλες,με μικρή στρεμματική απόδοση (500 κιλά/στρέμμα). Επιδέχεται παλαίωση τουλάχιστον δύο ετών, κατά την οποία βελτιώνονται σημαντικά τα γευστικά του χαρακτηριστικά.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΠΑΛΑΙΩΣΗ

  • Οίνος: Ροζέ ξηρός

  • Ποικιλιακή σύνθεση: Φωκιανό 100%.

  • Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (Π.Γ.Ε.): Ικαρία.

  • Αμπελοτόπι: Ικαρία / Ράχες.

  • Οινοποίηση: Αποβοστρύχωση χωρίς θλίψη. Παραμονή για τρεις ώρες του χυμού με τα στέμφυλα, θλίψη και προζυμωτική ψύξη και στη συνεχεία ζύμωση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, με κλειστή την ανοξείδωτη δεξαμενή και σε θερμοκρασία μικρότερη των 12° C. Μετά το τέλος της ζύμωσης και την πρώτη απολάσπωση ακολουθεί ανάδευση με τις ευγενής λάσπες ανά δέκα ημέρες για τρεις μήνες και ακολούθως εμφιάλωση.

  • Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση τουλάχιστον πέντε ετών, κατά την οποία αυξάνεται η πορτοκαλί απόχρωση του, μειώνεται η ένταση της μύτης και βελτιώνονται σημαντικά τα γευστικά του χαρακτηριστικά, που καταλήγουν σε μαρμελάδα βατόμουρο. Η οξύτητα, αλλά και η επίγευσή του παραμένουν σε σημαντικό βαθμό.

ΑΡΩΜΑΧΡΩΜΑΓΕΥΣΤΙΚΟΙΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

  • Χρώμα: Λαμπερό, διαυγές, ελαφρά κόκκινο – πορτοκαλί, με καφέ ανταύγειες.

  • Μύτη: Φρουτώδης και πολύπλοκη, με κυρίαρχα τα αρώματα από λίτσι, κόκκινο βατόμουρο και τριαντάφυλλο.

  • Στόμα: Γευστικά εκπλήσσει με το λευκό πιπέρι και τα αποξηραμένα φρούτα και Ικαριακά φρύγανα. Ο όγκος του ισορροπεί με τη δροσερή οξύτητα και την υψηλή μεταλλικότητα του.

  • Επίγευση: Ζωηρή.

  • Κατανάλωση: Πριν την κατανάλωση παραμένει στη φιάλη για ένα χρόνο. Τα χαρακτηριστικά του διατηρούνται αναλλοίωτα για δύο χρόνια.

  • Γευστικοί συνδυασμοί: Συνδυάζεται αρμονικά με ελαφρά γεύματα, Ασιατική κουζίνα με γλυκόξινες σάλτσες και θαλασσινά. Σερβίρεται στους 12-16°C.