BEGLERI-LEFKO-mpoukali

BEGLERI WHITE   Eshop

Ένας χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της εκλεκτής ικαριακής ποικιλίας Μπεγλέρι, η οποία προέρχεται από την ποικιλία της Περσίας Μπεγλέρ, με εντυπωσιακή οξύτητα, έντονο αρωματικό και πολύπλοκο χαρακτήρα. Ένας εξαιρετικός λευκός ξηρός οίνος, που επιδέχεται παλαίωση τουλάχιστον πέντε ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκαλύπτει όλο το εξαιρετικό δυναμικό του.

ΑΡΩΜΑ – ΧΡΩΜΑ – ΓΕΥΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

  • Χρώμα: Λαμπερό, διαυγές, ξανθό ανοιχτό με ασημί ανταύγειες.
  • Μύτη: Έντονη και πλούσια, με κυρίαρχα τα τροπικά φρούτα, που καταλήγουν σε λεμόνι και κίτρο.
  • Στόμα: Γευστικά κυριαρχούν το φρούτο του πάθους, το λάιμ και το ακτινίδιο. Ο όγκος του είναι πλούσιος και ισορροπεί με τη δροσερή οξύτητα και την υψηλή μεταλλικότητα του.
  • Επίγευση: Ζωηρή και μακράς διάρκειας.
  • Κατανάλωση: Τα χαρακτηριστικά του διατηρούνται αναλλοίωτα για δύο χρόνια.
  • Γευστικοί συνδυασμοί: Συνδυάζεται αρμονικά με ελαφριά γεύματα, θαλασσινά, όστρακα, κίτρινα τυριά και φρούτα. Σερβίρεται στους 12°C.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΑΛΑΙΩΣΗ

  • Οίνος: Λευκός ξηρός
  • Ποικιλιακή σύνθεση: Μπεγλέρι 100%.
  • Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (Π.Γ.Ε.): Ικαρία.
  • Αμπελοτόπι: Ικαρία / Ράχες.
  • Οινοποίηση: Προζυμωτική ψύξη και στη συνεχεία ζύμωση σε ελεγχόμενο περιβάλλον με κλειστή την ανοξείδωτη δεξαμενή και σε θερμοκρασία μικρότερη των 12° C. Μετά το τέλος της ζύμωσης και την πρώτη απολάσπωση, ακολουθεί ανάδευση με τις ευγενείς λάσπες ανά δέκα ημέρες για τέσσερις μήνες και στη συνέχεια εμφιάλωση.
  • Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση τουλάχιστον πέντε ετών. Σε αυτό το διάστημα αυξάνονται οι ασημί ανταύγειες, ενώ εμφανίζονται και ροδακινί. Μειώνεται η ένταση της μύτης και βελτιώνονται σημαντικά τα γευστικά του χαρακτηριστικά. Επικρατεί η γεύση από ξηρούς καρπούς, ώριμο ακτινίδιο και κομπόστα ροδάκινο. Η τραγανή οξύτητα παραμένει σε σημαντικό βαθμό και η γλυκιά μεστή επίγευση απογειώνεται. Όσο περισσότερο παλαιώνει, το άρωμά του θυμίζει το μέλι από ερείκη.